phone +421 907 141 666
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

Ceny bytov idú hore aj v malých mestách

Vydané 3. 11. 2019

Nájsť dvojizbový byt, v ktorom sa dá bývať hneď bez prerábky a v rozpočte, ktorý na to majú vyčlenený, je ťažké. Mladí manželia majú rozpočet 80-tisíc EUR. Sú z Trenčianskych Teplíc, kde s malou dcérkou bývajú v prenájme. Chceli by si kúpiť na začiatok dvojizbový byt. Svoje šance na kúpu bytu v ich finančných možnostiach vidia skôr v Novej Dubnici alebo v Dubnici nad Váhom, kde sú byty lacnejšie ako v ich rodisku. Určite ste si zvykli, že v každej relácii dostanú všetci na výber štyri možnosti. Aj tentokrát ich uvidíte a môžete sa inšpirovať a porovnávať s cenami, ktoré sú vo vašom meste.

Štyri ponuky

Prvý, zrekonštruovaný dvojizbový byt, je ešte v nezateplenom paneláku, s dvoma balkónmi, kuchyňa je spojená s obývačkou, mínusom pri malom dieťati je chýbajúca vaňa.  Druhá ponuka je priestranný „dvojizbák“ v pôvodnom stave. Prerábku na mieru navrhla architektka Lucia Ortutová, ktorá ho dispozične prerobila. Cena za byt bola vyhovujúca, ale s nutnou rekonštrukciou by bol nad ich možnosti. Tretia ponuka – zateplený panelový dom, čerstvo prerobený, so šatníkom, s dvoma nepriechodnými izbami, s lodžiou, ale bez kuchynskej linky. Táto ponuka zaujala Martina aj realitného odborníka Martina Čapa, ktorý ju tiež odporučil. Ako bonus navštívili domček v záhradkárskej oblasti, v dedine Horné Sŕnie. Táto stavba je ešte pred dokončením, s pozemkom 500 štvorcových metrov, pivnicou, terasou. Interiér aj riešenie domu je určený skôr na chalupu, než na bežné bývanie s malým dieťaťom.

Ceny bytov rastú

Vlado Voštinár si počas hľadania vhodných ponúk zaspomínal, že byty v Novej Dubnici sa pred štyrmi rokmi pohybovali v rozmedzí 40 – 50-tisíc EUR. Štyri roky urobili to, že ceny sa takmer zdvojnásobili. Takže podľa jeho názoru má toto mesto potenciál, je zaujímavé a asi ponúka aj dobré pracovné možnosti, aby si ľudia mohli zarobiť a dovoliť si to. Pretože cena nehnuteľností ide hore s kúpnou silou obyvateľov. V Dubnici je dopyt po bytoch veľký a my dúfame, že  Martin si so svojou rodinkou vhodný byt nájde a budú tam spokojní.

Prevzaté z webu nehnuteľnosti.sk

Zdroj: https://www.nehnutelnosti.sk/magazin-o-byvani/709-ceny-bytov-idu-hore-aj-v-malych-mestach/

 

Autor: nehnutelnosti.sk