phone +421 907 141 666
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

5 trikov, ako spraviť ponuku bytu atraktívnejšou

Vydané 10. 6. 2019

Vytvorenie ponuky a jej umiestnenie v realitnej inzercii nie je žiadnou zárukou, že daná nehnuteľnosť bude predaná, dokonca predaná rýchlo. Zvýšenie šance na úspech si pýta aj zopár účinných trikov, vďaka ktorým nájdete kupujúceho podstatne skôr.

1. Definujte presnú ponuku

Pokiaľ má záujemca na ponuku zareagovať, mal by presne vedieť, čo je jej cieľom a za akým účelom bola vytvorená. Ak neobsahuje konkrétne informácie o mieste, kde sa nachádza, resp. o tom, či je určená na predaj alebo prenájom, s veľkou pravdepodobnosťou bude prehliadaná.

2. Uveďte čo najviac údajov

V rámci definovania ponuky je vhodné uviesť čo najviac údajov o nehnuteľnosti. Aj keď cena a výmera sú už tradične najžiadanejšími číslami, k zvyšovaniu šancí na rýchly predaj nestačia. Ponuku robia atraktívnejšou aj informácie o veku nehnuteľnosti, počte izieb alebo o poschodí, na ktorom sa byt nachádza.

3. Fotografie povedia najviac

Napriek plusom v podobe uvedených údajov patrí k najúčinnejším formám, ako dostať svoju ponuku do centra pozornosti, stratégia „menej slov, viac obrázkov“. Práve fotografie dokážu záujemcom napovedať, či si v danom byte vedia predstaviť nový život. Obzvlášť, ak je galéria pestrá, aktuálna a zábery vystihujú objekt čo najhodnovernejšie.

4. Vyberte si správny portál

Ďalším z kľúčov k úspechu je výber portálu, kde bude nehnuteľnosť prezentovaná. Čím lepší portál, tým vyššia návštevnosť a tým aj vyššia možnosť na okamžitý predaj bytu. Medzi tie najnavštevovanejšie na slovenskom trhu patria Nehnuteľnosti.sk, Topreality.sk a Reality.sk. Odborníci ale varujú pred umiestnením ponuky na viacerých weboch súčasne, čo by u záujemcov mohlo vyvolávať dojem, že byt sa nedokáže predať, takže nebude dobrou voľbou.

5. Investujte do propagácie

Posledný z pätice trikov si vyžaduje isté investície, no práve efektívna propagácia vám môže byt definitívne predať. Na inzertných portáloch sa dajú za pár eur využívať rôzne nástroje na tzv. topovanie, ktoré vašu ponuku dostanú do popredia. Šanca na skorý predaj tak bude opäť o niečo vyššia.

Prevzaté z webu Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: https://www.nehnutelnosti.sk/magazin-o-byvani/509-5-trikov-ako-spravit-ponuku-bytu-atraktivnejsou/

 

Autor: Nehnuteľnosti.sk