phone +421 907 141 666
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

3 dôvody, prečo sa oplatí digitálna hypotéka

Vydané 11. 5. 2019

Bankové služby sa čoraz viac digitalizujú a hypotéka nie je výnimkou. Aj tu dokážu moderné technológie proces vybavenia výrazne skrátiť a zjednodušiť. Všimla si to aj odborná porota ankety TREND - Hypotéka roka, ktorá popri hlavnej cene Hypotéka roka udelila Slovenskej sporiteľni a jej digitálnej hypotéke aj špeciálnu cenu za užitočnosť. Pozrite sa, čo všetko dnes vybavíte online.

1. Ušetríte kopu času

Kým pred rokom boli potrebné tri či štyri návštevy pobočky, dnes na vybavenie hypotéky stačí jedna – na podpísanie zmlúv. Väčšinu vecí totiž vybavíte z pohodlia domova prostredníctvom webovej stránky www.slsphypoteka.sk. Na webe stačí vyplniť a odoslať kontaktný formulár. Následne vám zavolá špecialista z banky, prevedie vás celou žiadosťou a  zodpovie všetky vaše otázky. Vo väčšine prípadov netreba predkladať ani potvrdenie o príjme, pretože banka si ho sama overí v Sociálnej poisťovni. Jediná vec, ktorú budete pre banku väčšinou potrebovať, je znalecký posudok. Sporiteľňa však aj tu razí ekologický bezpapierový trend a stačí jej, ak posudok pošlete elektronicky. Po schválení úveru vám pripraví a zašle návrh zmluvnej dokumentácie a po jej odsúhlasení ju už stačí len prísť podpísať. Banka za vás navyše zaplatí aj návrh na vklad do katastra, čím ušetríte 66 eur, a dokumentáciu na kataster aj zanesie. A to stále nie je všetko.

2. Pomôže s výberom nehnuteľnosti

Online hypotéka od najväčšej hypotekárnej banky na Slovensku vám totiž pomôže aj s nájdením tej pravej nehnuteľnosti. Priamo na stránke si vďaka spolupráci s portálom Reality.sk dokážete vyhľadať aktuálne dostupné byty aj s fotkami. Súčasťou je aj jedinečná mapa občianskej vybavenosti, ktorá vám ukáže, či je v blízkosti zvoleného bytu obchod, škola, škôlka či pošta. Vďaka nej si ľahko preveríte kvalitu danej lokality. Navyše, portál www.slsphypoteka.sk vám ukáže aj priemernú hodnotu porovnateľných nehnuteľností v okolí, vychádzajúcu z reálnych znaleckých posudkov. Môžete si tak jednoducho overiť aj to, či je cena primeraná a či si náhodou predávajúci nepýta priveľa.

3. Jednoduché refinancovanie

Chcete nahradiť svoju starú hypotéku z inej banky novou s lepšími podmienkami od Slovenskej sporiteľne? Aj vy môžete využiť online hypotéku. Navyše, pri založení bytu v krajských a okresných mestách už nepotrebujete ani znalecký posudok. Banka si dokáže určiť hodnotu bytu aj sama. Stačí, ak zodpoviete niekoľko jednoduchých otázok ohľadom technického stavu nehnuteľnosti a elektronicky pošlete niekoľko fotografií bytu, ktoré môže urobiť aj smartfónom. A vašu peňaženku poteší aj to, že poplatok za spracovanie hypotéky neplatíte a sporiteľňa vám okrem poplatku na katastri preplatí aj poplatok za predčasné splatenie v inej banke až do výšky 1% v prípade, ak si prenesenie hypotéky vybavujete svojpomocne.

PR článok 

 

Autor: SLSP