phone +421 907 141 666
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

Slováci podstatne viac kupujú nehnuteľnosti na rekreáciu

Vydané 10. 3. 2018

V posledných troch rokoch násobne stúpol počet záujemcov o kúpu rekreačných nehnuteľností. Dopyt vyvolal aktivity developerov práve v oblasti výstavby rekreačných domov a apartmánov. Povedal pre TASR prezident Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska Ján Palenčár.

Developeri sa zaujímajú o kúpu pozemkov v atraktívnych turistických lokalitách, ako sú napríklad Vysoké Tatry, Nízke Tatry či Malá Fatra, prípadne v blízkosti akvaparkov, spresnil.

Záujemcovia podľa neho hľadajú rekreačné nehnuteľnosti predovšetkým pre vlastné potreby. „V niektorých prípadoch kombinujú vlastné využitie s ponukou takejto nehnuteľnosti na krátkodobý prenájom,“ povedal. Developeri v niektorých prípadoch ponúkajú možnosť prenájmu týchto ponúkaných nehnuteľností, do­dal.

Aktuálne sú ceny ich veľmi rozdielne, od 800 eur za meter štvorcový (m2) až po 2500 eur/m2, konkretizoval Palenčár. „Záleží na lokalite, technickej špecifikácii a štandarde vybavenia. Najdrahšie ponúkané rekreačné nehnuteľnosti sú v najatraktív­nejších lokalitách, napríklad na Štrbskom plese prípadne v Demänovskej doline. Lacnejšie ponuky nájdeme na Orave či na Kysuciach,“ uzavrel.

Prevzaté z webu byvanie.pravda.sk

Zdroj: https://byvanie.pravda.sk/realitny-trh/clanok/461007-slovaci-podstatne-viac-kupuju-nehnutelnosti-na-rekreaciu/

 

Autor: byvanie.pravda.sk